.::I'M ONLY SERVANT OF ALLAH::.

"Di perhentian terakhir itulah manusia akan hidup berkekalan sama ada dengan limpahan NIKMAT selama-lamanya atau menghadapi AZAB, juga selama-lamanya. Sebelum tiba di titik pengakhiran itu, manusia akan terus mengembara..."

...JALINAN UKHUWAH...

...MELAKAR PELANGI...

Daisypath Anniversary tickers

...KEEP IN MEMORY...

Daisypath Happy Birthday tickers

PERMATA HATI UMMI ABI

Lilypie Second Birthday tickers

...need SUPLIMENT...

Allahu Rabbi,

Kepenatan makin jelas terasa,
Rasa tak terdaya untuk mengejarnya lagi,
Semakin hari, langkahnya semakin perlahan.
Adakah hamba-Mu ini mampu?

"Ya Allah, dengan penuh rasa kehambaan, diri yang penuh hina dan dina ini bermohon agar Engkau dekatkanlah daku kepada keredhaan-Mu dan jauhkanlah hamba-Mu dari kemurkaan serta balasan-Mu azab api neraka Mu. Berilah hamba-Mu kemampuan untuk membaca ayat-ayat-Mu dengan rahmat-Mu. Jauhi hambu-Mu ini berada dalam kalangan orang yang rugi lagi merugikan, wahai Maha Pengasih Dan Lagi Maha Penyayang."


kredit pic: sini

"Dan jadikanlah dirimu sentiasa rapat dengan orang-orang yang menyeru Tuhan mereka di waktu pagi dan petang, yang mengharapkan keredhaanNya semata-mata; dan janganlah engkau memalingkan pandanganmu daripada mereka hanya kerana engkau mahukan kesenangan hidup di dunia………..". (Surah Al-Kahfi 18: 28)

iman's note: ~Ya Allah, temukan dan rapatkan aku dengan orang-orang yang berpesan-pesan dengan kebenaran dan kesabaran demi mendapatkan redha-Mu. Ameen.~
**imannurbalqis**

One Response so far.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails