.::I'M ONLY SERVANT OF ALLAH::.

"Di perhentian terakhir itulah manusia akan hidup berkekalan sama ada dengan limpahan NIKMAT selama-lamanya atau menghadapi AZAB, juga selama-lamanya. Sebelum tiba di titik pengakhiran itu, manusia akan terus mengembara..."

...JALINAN UKHUWAH...

...MELAKAR PELANGI...

Daisypath Anniversary tickers

...KEEP IN MEMORY...

Daisypath Happy Birthday tickers

PERMATA HATI UMMI ABI

Lilypie Second Birthday tickers

...HIJRAH : towards a MEANINGFUL life...

Salam alaik buat semua pembaca blog ana...maaf xsempat nak letak post nie sewaktu 1 Muharam 1431H yang dah lepas...salam maal hijrah...moga kita sama2 dapat membuat 1 anjakan paradigma daripada yang kurang baik kepada yang baik-yang baik kepada yang lebih baik...DISEBUT di dalam al-Quran (al-Ra’du (13):11): ”Sesungguhnya Allah tidak mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum berkenaan berusaha mengubah nasib mereka”....lakukan penghijrahan supaya ada kenangan yang terindah dalam perjalanan kita sebagai seorang hamba ALLAH....

Sabda nabi SAW: Sesiapa yang ingin rezekinya dilapangkan Allah atau ingin usianya dipanjangkan, maka hendaklah dia menghubungkan silaturrahim.Sabda nabi SAW: Malam itu panjang jangan kamu pendekkan dengan banyakkan tidur. siang itu terang, janganlah kamu kamu gelapkan dengan dosa.

**imannurbalqis**

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails