.::I'M ONLY SERVANT OF ALLAH::.

"Di perhentian terakhir itulah manusia akan hidup berkekalan sama ada dengan limpahan NIKMAT selama-lamanya atau menghadapi AZAB, juga selama-lamanya. Sebelum tiba di titik pengakhiran itu, manusia akan terus mengembara..."

...JALINAN UKHUWAH...

...MELAKAR PELANGI...

Daisypath Anniversary tickers

...KEEP IN MEMORY...

Daisypath Happy Birthday tickers

PERMATA HATI UMMI ABI

Lilypie Second Birthday tickers

...Murid Tak Boleh Pakai...

Seorang guru meninggalkan kelasnya beberapa minit untuk ke tandas....

Ketika dia kembali ke kelas, dia sangat terkejut kerana semua muridnya sangat diam dan bersopan..tidak seperti biasa jika dia masuk ke dalam kelas tersebut, murid-muridnya pasti sedang bising dan bermain.
Lalu guru itu berkata... "Selama saya mengajar awak semua... tidak pernah pulak saya melihat keadaan ini. Ini sangat menghairankan. .. boleh sesiapa tolongberitahu.. apa sebenarnya yang terjadi?? guru itu bertanya dalam keadaan seperti hendak pitam...

Tiba-tiba.. salah seorang muridnya bangun dan berkata.. "sebab... cikgu pernah kata dulu... jika cikgu dapat melihat kami semua diam dan bersopan cikgu akan mati terkejut.... ha ha ha"

sambil memerhatikan gurunya jatuh ke lantai.. dan kelas kembali bising macam biasa...
**imannurbalqis**

4 Responses so far.

  1. murid memang la x boleh nk pakai..ayooo...macam mana mau pakai itu orang budak kicik...

  2. ish..ish..
    teringat zaman skulah rndah dulu yg sentiase mmegang title klas paling bising n xterkwal walupon klas pertama..inggakn satu hari kami sumer senyap setgh jam tanpa ketiadan guru dalm klas menimbulkan tanda tnyer kpd guru2 yg lalu lalang dpan klas kmi..
    mne xsnyapnyer,tcher bgi task lpas kua klas pgi tu utk disiapkn jgk sbb nk discus ptang tu.huhuuhuh..nsib baik xde niat nk tgk cg mati terkejut,,=)

  3. to umaruddin al qarni : setiap apa yg diperkatakan oleh guru akan diambil perhatian oleh murid...jd, guru perlulah menjadi role-model terbaik...jgn sampai murid zaman sekarang yg kecik2 kenakan cikgu plk..

    to cahaya malam : bising-bising berisi xpe...jgn bising tapi buat keje lagha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails